U bent hier: Home | Introductie
 
AGORIA E-GOVERNMENT AWARDS 2012
 

Het is de negende maal dat Agoria de eGov-Awards organiseert. “Dit jaar dienden steden en gemeentes de helft van de projecten in, meer dan andere jaren,” zegt Baudouin Corlùy, directeur van de ICT-sector van Agoria. Ook opvallend: nieuwe projecten hebben steeds meer te maken met de loketfunctie. “De burger verbindt zich via het vaste of mobiele internet met de overheid. De overheden spelen hierop in en bouwen gebruiksvriendelijk internetloketten uit, met de nieuwste technologieën als mobiele apps en Geo-ICT. Deze diensten zijn bovendien 24u en zeven dagen op zeven beschikbaar en ze geven goede toelichting bij hetgeen van de aanvrager verwacht wordt.”

De technologiefederatie vraagt de overheid naar aanleiding van de Awards een overzichtelijke databank op te stellen om alle eGovprojecten in kaart te brengen. Corlùy: “Zo kunnen overheden van elkaar leren, over de lastenboeken, over de opbrengsten en de beste voorbeelden. eGovprojecten moeten gezien worden als een investering en niet als een kost. Dit zou in kaart moeten gebracht worden om de laatste twijfelaars te overtuigen. In Nederland gebeurt het al, waarom hier niet?”

Agoria vraag ten slotte een goed overleg tussen overheid en privé. “Momenteel wordt er in overheidsdiensten vaak gewezen naar ICT-diensten als mogelijke besparingspost. We willen samen met de overheden zoeken naar nieuwe oplossingen om de schaarse middelen zo efficiënt mogelijk te besteden. De ICT-sector kan dankzij haar internationale netwerken, haar ervaring en haar schaaleffecten hierbij helpen.”
 
Klik hier voor het overzicht van alle winnaars.

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage van de winnaars, sfeerbeelden uit de zaal en de verschillende tafels.